CCTV ΚΑΜΕΡΑ

cctv dom camera
cctv καμερα

CCTV ΑΝΑΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Και οι κάμερες ip μπορούνε να συνδεθούνε σε ένα κύκλωμα cctv όμως με τον όρο cctv κάμερα εννούμε συνήθως τις απλές αναλογικές κάμερες. CCTV σημαίνει κλειστό κύκλωμα TV. Οι κάμερες IP υπό αυτή την έννοια δεν είναι κάμερες κλειστού κυκλώματος, αφού έχουν δική τους ip ακριβώς για να μπορούν να συνδεθούν σε δίκτυο και να είναι δυνατή η προσπέλαση τους από οποιοδήποτε μέρος κι αν βρισκόμαστε. 

Σε ένα κλειστό κύκλωμα , cctv με άλλα λόγια, οι αναλογικές κάμερες δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν την πληροφορία (εικόνα) πουθενά αλλού παρά μόνο στο καταγραφικό και στο μόνιτόρ μας. 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΜΕΡΑΣ CCTV

Οι κάμερες cctv αποτελούν μια δοκιμασμένη και αξιόπιστη λύση που έχει πολύ χαμηλό κόστος. Έχουν επίσης και το πλεονέκτημα της πιο απλής εγκατάστασης με ότι αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία του κυκλώματος. 

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΜΕΡΑΣ CCTV

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα των καμερών cctv είναι η συκγριτικά χαμηλότερη ποιότητα στην εικόνα. Επειδή το σήμα είναι αναλογικό , έχει μεγάλες απώλειες κατά τη μεταφορά του από την κάμερα στο καταγραφικό και το μόνιτορ. Επίσης ο παλαιότερης τεχνολογίας αισθητήρας τους έχει πολύ χαμηλότερη ανάλυση και επιπροσθέτως δε τα πάει καθόλου καλά όταν το αντικείμενο το οποίο καταγράφει είναι κινούμενο. Ενώ οι κάμερες ip είναι προσβάσιμες από οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε, οι cctv δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, ώς κλειστό κύκλωμα έχουμε πρόσβαση στην εικόνα που μας παρέχουν μόνο όταν βρισκόμαστε στο φυσικό χώρο της εγκατάστασης τους.
Αν και παλαιότερης τεχνολογίας από τις κάμερες IP, οι κάμερες cctv κάθε άλλο παρά έχουν πεθάνει, διαβάστε γιατί οι κάμερες cctv χρησιμοποιούντε ακόμα 

0 σχόλια:

Copyright © 2012 ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΑ CCTV.