ΑΣΥΡΜΑΤΟΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ

asyrmatoi synagermoi

ΕΝΣΥΡΜΑΤΟΙ Η ΑΣΥΡΜΑΤΟΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ;

Για να επιλέξουμε σωστά για το χώρο μας ανάμεσα σε ασύρματους συναγερμούς και συναγερμούς με καλωδιακή εγκατάσταση ( ενσύρματοι συναγερμοί), πρέπει να καταλάβουμε τον τρόπου λειτουργίας τους και να γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους.

ΕΝΣΥΡΜΑΤΟΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ

Οι συναγερμοί με καλωδιακή εγκατάσταση περιλαμβάνουν αισθητήρες (τις λεγόμενες παγίδες) που έχουν εγκατασταθεί σε παράθυρα και πόρτες και που συνδέονται μέσω καλωδίου με το κεντρικό σύστημα συναγερμού. Μπορεί να περιλαμβάνει για πρόσθετη ασφάλεια κάμερες και αισθητήρες κίνησης επίσης συνδεδεμένους με καλώδιο με το κεντρικό σύστημα συναγερμού. Αν η εγκατάσταση έχει γίνει σωστά, τα καλώδια αυτά είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι θωρακισμένα και μη ορατά.


Θετικά καλωδιακών συναγερμών:





  • Δεν δέχονται παρεμβολές από άλλες ασύρματες  πηγές.
  • Αν με οποιονδήποτε τρόπο κοπεί η καλωδίωση ενεργοποιείται αμέσως ο συναγερμός.


Αρνητικά καλωδιακών συναγερμών:


  • Χρειάζονται περισσότερη προσπάθεια για να εγκατασταθούν σωστά και για αυτό η εγκατάσταση έχει μεγαλύτερο κόστος.
  • Η σωστή εγκατάσταση τους περιλαμβάνει αναγκαστικά <<μερεμέτια>> (τρυπήματα και σκάψιμο σε τοίχους).
  • Αν χρειαστεί να μετακομίσουμε είναι πολύ πιο δύσκολο να μεταφέρουμε το σύστημα συναγερμού και να το εγκαταστήσουμε στο νέο μας χώρο.

ΑΣΥΡΜΑΤΟΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ

 Οι ασύρματοι συναγερμοί περιλαμβάνουν επίσης αισθητήρες, κάμερες κλπ. με μόνη διαφορά τον τρόπο σύνδεσής τους με το κεντρικό σύστημα συναγερμού που γίνεται ασύρματα. Ενημερωθείτε για τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τους σε σχέση με τα ενσύρματα ώστε να κάνετε την  καλύτερη επιλογή:

Θετικά ασύρματων συναγερμών

  • Είναι πολύ πιο εύκολη και γρήγορη η εγκατάσταση τους καθώς δεν υπάρχουν καλώδια που πρέπει να χωνευτούν στους τοίχους και να κρυφτούν, συνεπώς έχουν και μικρότερο κόστος εγκατάστασης.
  • Στην περίπτωση μετακόμισης είναι πολύ εύκολο να μεταφερθούν και να εγκατασταθούν στο νέο χώρο. 

Αρνητικά ασύρματων συναγερμών

  • Αν και η νέα γενιά ασύρματων συναγερμών έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με τις πρώτες παρτίδες, υπάρχει το ενδεχόμενο να λάβουν παρεμβολές από άλλες ασύρματες πηγές εκπομπών και να ενεργοποιήσουν εσφαλμένα το συναγερμό.
  • Οι ασύρματοι συναγερμοί είναι πιο εύκολο να απενεργοποιηθούν σε σχέση με τους ενσύρματους. 

0 σχόλια:

Copyright © 2012 ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΑ CCTV.